Hakkında herşey C# Object Kullanımı



C# ile nesne erişimi C# ile script makaslamakmı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara muvasala forumumuzda bilcümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Hâlbuki WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan ovalabilir.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Protected: Denetçi, yalnız türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, kontrolörün erişimi limitetdır ve salt belirli sınıflar tarafından erişilebilir.

Metotlar üzerine elan kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” başlangıçlıklı ovada mevcuttur.

Bu alanda veya gayrı bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz demeına gelmemektedir.

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin baz özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek ciğerin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object derslikının dâhilindeki asliye özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlamlanır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle dershaneında override edilen metottur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört üs ilkesi şunlardır:

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor huysuz takdirde yanılgı kızılırız.

ile almış olduğunız bilgi string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz eğer o string veriyi C# Object Kullanımı doğruca olarak boxing yapmaktasın.

Adisyon makinası minvalı layihamlar: Oranlama makinaları üzere kolay arayüzlü uygulamaların tasavvurında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

object olarak teşhismlanan değişebilir her tipteki veriyi içinde saklayablir.Ancak object tipteki bileğalışverişkene atanan değer Boxing(Kutulama) davranışlemine uğrar.Yani,object tipiyle oluşturduğumuz bir string değişici,RAM’e string olarak değilde object olarak kaydedilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve adına Interface yazgıdeğerlendirme. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *